Gör din röst hörd!

Vår kampanj har visat att alla riksdagspartier vill rädda strömmingen. Ändå händer ingenting. Och snart är det försent. Stöd kampen genom att skicka ett mail till företrädaren för det parti som du röstade på.

Gör så här:

  1. Kopiera vårt förslag till text
  2. Klicka eller kopiera e-postadressen till ditt parti
  3. Skicka in mailet

Förslag till text

Rubrik

Till ansvarig för fiskefrågor

Innehåll

Hej,
Jag skriver till dig som är ansvarig för fiskefrågorna i ditt parti, som jag röstade på i senaste riksdagsvalet.
Nu är jag mycket orolig för situationen för strömmingen/sillen i Östersjön och faktiskt hela ekosystemet där. Ni har sagt att ni vill rädda strömmingen men ändå händer ingenting. Strömmingskrisen blir samtidigt värre och snart är det försent att vända utvecklingen.
Läs gärna mer om det på Sportfiskarnas kampanjsida räddaströmmingen.se.
Jag hoppas verkligen att du tar situationen på allvar och arbetar för ett nödstopp på det storskaliga industrifisket efter strömming.
Med vänliga hälsningar
,

Vill du göra mer?

Har du redan skickat ett mail till ditt parti men vill hjälpa till och driva på kampanjen? Sprid budskapet om strömmingskrisen i dina sociala medier. På så sätt kan fler få upp ögonen för hur illa ställt det är med strömmingen och kanske även de väljer att skicka mail till sina partier. Här hittar du informationsgrafik att dela.

Vi skickade en symbolisk burk sur strömming till dem som bestämmer sommaren 2021 – med alla våra medlemmar som avsändare. Låt oss nu 2023 påminna om att det är bråttom om vi ska rädda strömmingen.